Регистрация

Сладък канелен хляб с ябълки и масло

Сладък канелен хляб с ябълки и масло
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1204

Ябълков сладкиш с канела и цитрусови корички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи сочни червени ябълки
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. канела
  • 3 яйца
  • 150 г захар
  • 200 мл мляко
  • 320 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • още канела по желание
  • 80 мл олио

За глазурата:

  • 25 г масло
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. лимонова или портокалова кора по желание
  • още канела

Начин на приготвяне:

1. Ябълките обелете и разрежете на четвъртини. Почистете неядливата сърцевина, разполовете четвъртините на осмини и след това нарежете напречно на правоъгълници. Прехвърлете в купа, покапете с 1 с.л. лимонов сок и поръсете с 1 ч.л. канела на прах.

2. Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер. Сипете млякото и разбийте отново.

3. Пресейте брашното с бакпулвера отгоре, ръснете щипка сол и разбъркайте до получаването на твърдо хомогенно тесто. След това залейте с олиото, добавете канела по желание и разбъркайте финално. Ако е прекалено твърдо, ще се наложи да работите с шпатула, тъй като някои миксери може да се затрудняват.

4. Прехвърлете тестото в тава с размери около 18х25, като предварително сложите лист хартия за печене на дъното на съда. Върху тестото разпределете ябълките. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна малко под средното ниво за 50 минути.

5. Разтопете маслото със захарта и добавете още канела. Щом леко се охлади прибавете лимоновия сок и цитрусови корички по желание. С получения сос намажете щедро прясно изпечения и топъл хляб и оставете да се охлади.

6. Извадете от формичката и разрежете на 6 правоъгълни парчета. Сервирайте и хапнете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта