Регистрация

Постни кюфтета от зеле с лук

Постни кюфтета от зеле с лук
Средно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 1744

Вегански зелеви кюфтета с лук и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг зеле
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • връзка копър
  • 120 г царевично нишесте
  • сол, пипер и кимион на вкус
  • 120 г галета
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Зелето нарежете на 2-3 парчета, сложете в тенджера, залейте с вода, кипенете и варете 5-6 минути. След това отцедете през гевгир.

2. Лука, копъра и чесъна наситнете и изсипете в купа.

3. Готовото зеле смелете в чопър и прибавете към останалите съставки.

4. Овкусете със сол, пипер и кимион, добавете нишестето и разбъркайте хубаво. Оставете за 20 минути да попие влагата и да набъбне.

5. Изсипете си галетата в чиния, а в тиган на умерен огън сгорещете олио - да покрива дъното на 1 см. дълбочина, но не чак за готвене на маслена баня.

6. Взимайте с ръце от сместа, оформяйте тумбести големи кюфтета, овалвайте в галета и пържете двустранно за по 4-5 минути от страна. Златистата коричка е показател за готовност.

7. Поднесете. Ако не държите да е постно, можете да сервирате със сос от кисело мляко с копър и чесън.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта