Картофени кюфтета с лук и бекон
Пикантни картофени хапки с месце.
Необходими продукти:
- 200 г брашно
- 500 г картофи
- 1/2 ч.ч. нарязан зелен лук
- олио (достатъчно за пържене на маслена баня)
- сол и черен пипер
- люти чушлета на вкус
- чесън (по желание)
- бекон (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Задушете картофите, докато омекнат, след това ги намачкайте в купа с малко зелен лук, сол и пипер.
2. Добавете малко брашно към картофите, за да не се разпаднат при пърженето.
3. Обвийте една дъска за рязане със стреч фолио и нагорещете малко олио в плитък тиган.
4. Оформете малки топчета от картофената смес и ги сплескайте върху покритата с найлон дъска за рязане. Използвайте още от брашното, ако са прекалено лепкави. Колкото по-плоски са кюфтетата, толкова по-хрупкави ще станат.
5. Изпържете кюфтетата в олиото, докато придобият златист цвят и от двете страни.
6. Поръсете с останалия зелен лук или с нещо друго по ваше желание, например накълцан чесън или люти чушлета. Можете да направите кюфтетата, като прибавите и парченца бекон към картофената смес.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ