Регистрация

Постни картофени ньоки с коприва



Постни картофени ньоки с коприва
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2214

Картофени хапки за вегани със зеленчуци и кедрови ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.04.2016

Вегетарианците и хората, които постят несъмнено намират в рецептите за ньоки доста богат избор за подходящи ястия, на които да се спрат. Тези ньоки също са вегетариански и отново картофът е основа в тях. Сварените картофи се смесват със запръжка от лук и коприва, малко брашно за спойка и подправки за вкус, след което се оформят на хапки и се варят в подсолена вода до изплуване. А докато се готвят, за тях се прави сос от запържени сушени домати с кедрови ядки. След това ньоките влизат в тигана при соса за няколко минути, за да хванат хрупкава златиста коричка и да се овкусят още по-добре с изисканата запръжка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта