Регистрация

Постни зелеви сарми с боб



Постни зелеви сарми с боб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2558

Постни сармички с кисело зеле и боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сарми за Бъдни вечер с обвивка от кисело зеле и плънка от червен боб с праз лук, лук и подправки, се готвят в Кухнята на Звездев. Ястието е народно, вкусно, без животински продукти, зимно и доста лесно, ако използвате червен боб от консерва, който не изисква варене.

Празият и обикновеният лук се наситняват. Задушават се в сгорещено олио и щом омекнат, се подравят с чубрица, джоджен, червен пипер, сол, натрошена суха чушка и доматен концентрат. Долива се вода и се готви още няколко минути. Добавя се отцедения от консервата боб и се разбърква добре.

В почистени от кочана зелеви листа се увива плънката. Сармите се редят в тенджера, на дъното на която са разпределени още зелеви листа и почистените кочани. Затискат се с обърната чиния, за да не се развият при къкренето. Заливат се с равни количества вода и зелева чорба и се готвят 30 минути след завиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта