Регистрация

Постни бисквити с ябълки и стафиди

Постни бисквити с ябълки и стафиди
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 11967

Ябълкови бисквити със семола и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 червени сочни ябълки (250 г обелено и почистено тегло)
  • 60 г захар
  • щипка сол
  • 100 г семола (може да замените с дребен грис)
  • 50 мл олио
  • 50 г стафиди
  • 130 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Ябълките обелете докато са цели, след това разполовете и с чаена лъжичка изгребете неядливата част от сърцевината. Останалото количество рендосайте.

2. Добавете захарта, щипка сол и семолата. Залейте ги с олиото и разбъркайте с шпатула хубаво. Заравнете сместа и я оставете докато набъбне гриста за 30 минути.

3. Стафидите залейте с вряла вода и оставете да набъбнат.

4. Когато изтекат 30 минути на ябълковата смес, отцедете стафидите и ги добавете към тестото. Отгоре пресейте брашното и бакпулвера и пак с шпатула превърнете в сравнително хомогенно тесто.

5. Застелете голямата тава за фурната с хартия за печене. Изсипете в средата ѝ сместа и разстелете на кора с дебелина 1 см.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 18 минути.

7. След изваждане охладете до температура малко по-ниска от телесната. Нарежете на квадрати или правоъгълници и положете в чиния или поднос. Сервирайте с любимата ободряваща напитка или приберте в чантата за по-късно.

 

Източник: YouTube/Вкусни идеи от Натали

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта