Постна каша от коприва с овесени ядки
Веганска каша от коприва с чесън.
Необходими продукти:
- 1 кг коприва
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 4 скилидки чесън
- 1 малка глава лук
- къри, черен и червен пипер, сол и други подправки по ваше желание
Начин на приготвяне:
1. Измивате и изчиствате копривата от дръжките. Нарязвате я на ситно.
2. След това в тенджера запръжвате нарязаните на стино лук и чесън. Добавяте копривата и малко вода и задушавате с капак за окло 10 минути, като доливате вода на око, ако е нужно.
3. Когато копривате е омекнала напълно, добавяте подправките и варите още 5 минути.
4. Накрая добавяте овесените ядки. Оставяте ястието да къкри още 5 минути и е готово.
* Вкусно е както студено, така и топло.
** Можете да гарнирате с лъжица кисело мляко, ако не постите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ