Супа от телешко с коприва
Копривена супа с телешки бульон и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 литра вода
- 500 г телешко
- 3-4 картофа
- 1 тиквичка
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 1 домат
- няколко стръка коприва - количество по желание
- сол, черен пипер, дафинов лист и универсална подправка на вкус
Начин на приготвяне:
1. Залейте телешкото с вода и го оставете да се вари половин час с дафиновите листа, като изгребете отделилата се пяна от месото. Добавете морковите и лука, нарязани на големи кубчета и варете още 30 мин.
2. Махнете месото от бульона и добавете останалите зеленчуци на големи кубчета (без домата). Осолете на вкус.
3. Варете още 20-тина мин. докато картофите се разварят. Добавете листенцата от копривените стръкчета, подправки на вкус и домата, нарязан на ситно. Върнете и телешките месца в чорбата.
4. Оставете да поври още малко всичко заедно, опитайте супата на вкус и ако е нужно, добавете за финални щрихи още подправки. Това е всичко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ