Плосък кейк с жива мая и ядки
Лесно | Порции 6-9
| Видяна: 1957
Немски кейк с много масло.
Бон Апети
Излъчен на 01.02.2016
Сладкиш с маслено тесто, който повече наподобява козунак, отколкото кекс е този кейк, направен по немска рецепта. Тестото се приготвя с жива мая, а маслото направо изобилства. За да влезе все пак в категорията на десертите, а не на обикнвените маслени хлябове, го поръсваме с филирани бадеми, овкусяваме с допълнително количество захар и ароматизираме на ванилия. Не очаквайте силна сладост от този десерт, но знайте, че ще направите нещо наистина вкусно и засищащо.
Най-важните съставки
бадеми, брашно, ванилия, ванилова есенция , ванилова захар, захар, масло, мая, мляко, прясна мая, сметана, филирани бадеми, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ