Регистрация

Плодово мексиканско пиле

Плодово мексиканско пиле
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2059

Пилешки гърди с ананас, портокал и банани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 чаша подправено брашно (брашно, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка чили на прах)
  • 500 г пилешки гърди на парчета
  • 2 лъжици масло
  • зехтин
  • 1 средно голяма глава лук нарязан на тънко
  • 1 скилидка чесън на ситно
  • смлян черен пипер
  • смляна канела
  • смлян джинджифил
  • чили на прах
  • доматено пюре
  • 450 мл. пилешки бульон
  • 2 банана на тънки парченца
  • 1 консерва нарязан ананас
  • 2 портокала, обелени и нарязани
  • 1 супена лъжица с кафява захар

Начин на приготвяне:

1. Оваляйте парчетата пиле в брашняната смес, изтупайте излишното брашно и поставете в чиния.

2. Разтопете маслото в голям тиган за пържене или уок на умерен огън заедно с мъничко зехтин.

3. Когато пяната спадне, сложете пилето и пържете за около 10 минути в зависимост от размера на парчетата докато станат златисти. Обръщайте ги от време на време.

4. Извадете пилето от тигана и поставете парчетата в тава.

5. Предварително загрейте фурната на 180C. Сложете още малко зехтин в тигана и на среден огън запържете лука и чесъна.

6. Бъркайте около 5 минути докато лукът омекне.

7. Подправете с черен пипер, малко доматено пюре и 1 супена лъжица смлян джинджифил, канела и чили. Разбъркайте за още 2 минути.

8. Когато лукът е добре покрит с подправките, бавно изсипете пилешкия бульон. Разбъркайте добре докато не заври, след това намалете котлона и оставете да къкри 5 минути.

9. Изсипете соса при пилето, така че да покрива месото. Отгоре поставете нарязаните банани, портокали и ананас.

10. Поръсете със захар и печете 45 минути докато месото е напълно готово.

11. Извадете от фурната и сервирайте веднага с гарнитура бял ориз. Да ви е вкусно!



Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта