Плакия със скумрия в домати и лук
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 4434
Пържени филийки със захарен сироп и чорба с боб и леща едновременно.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 02.03.2015
Днес ще готвим ястия от книгата на Теодора Пейкова:
- Риба плакия - избираме скумрия, за да направим манджа с риба в лук и домати, ароматизирана от чесън и маслини.
- Постна манастирска отшелническа чорба с боб, леща, картофи и моркови.
- Сарайско сладко или пържени филийки, залети със сироп от захар и кардамон.
Най-важните съставки
боб, захар, зехтин, кардамон, картофи, консерва белени домати, консерва домати, леща, лимонова кора, лук, маслини, моркови, риган, скумрия, сол, сол и пипер, хляб, червен лук, червени чушки, черен пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ