Задушена риба в зеленчуково-чеснов сос
Морска риба в доматен сос с чесън, чушки, моркови, лук и кисели краставички.
Задушена риба в зеленчуков сос - класическо ястие от типа риба плакия, което е достойна семейна гозба в рибния ден от седмицата. А задушаването помага на полезния продукт да запази хранителните си качества и да бъде наистина здравословен. Комбинацията от зеленчуци и подправки прави храната апетитна, а поръска от свежи листа за финал придава красота и профирност. Как да си сготвите тази храна за очите, небцето и тялото, показват в канала Всегда Вкусно.
Първо рибата се поръсва със сол и малко пикантен пипер - колкото да има закачлива нотка лютивина. Оставя се настрана да се маринова, а през това време в тиган се запържват нарязан на тънки полумесеци лук, нррязани на лентички чушки и моркови. Добавя се чесън - една от любимите подправки на всяка риба, овкусява се със сол и пипер и се вкарва кисела нотка от добавката на наситнени кисели краставички. Така полученото зеленчуково рагу се залива с доматен сос и киселинността се регулира с лъжица захар. А щом кипне - рибата се намества в него и се готви. Времето за термична обработка зависи от вида и дебелината на рибните филета. Дали ще добавите вода - това преценете според гъстотата на доматения сос.
На финала котлетите се разпределят в порции, заливат се със соса и се поръсват със свежи листа босилек или магданоз. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК, а как се прави ястието - гледайте в клипа по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ