Регистрация

Пияни круши с канела и винен сос

Пияни круши с канела и винен сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3945

Десерт с пияни плодове и алкохолен привкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 мл сухо червено вино
  • 3 ч.л. захар
  • пръчица канела
  • 6-9 круши (в зависимост от размера)
  • 10 грама ванилова захар
  • 50 мл водка, ром или коняк

Начин на приготвяне:

1. Изсипете червеното вино в тенджера, добавете канелата, ванилията и захарта и варете на слаб огън за 8 минути.

2. Измийте крушите, но не махайте дръжките им. Набодете ги с клечка за зъби или шиш, за да поемат по-добре от течността и ги пуснете да врят при виното. Разбъркайте и оставете да къкри още 8 минути.

3. Извадете крушите от винения сос и го оставете да се редуцира за 10-тина минути. През това време залейте плодовете с ароматния твърд алкохол, който сте си избрали, а след това долейте и винения сос.

4. Оставете да се охлади за няколко минути и поднесете.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта