Пияни круши с канела и винен сос
Десерт с пияни плодове и алкохолен привкус.
Необходими продукти:
- 250 мл сухо червено вино
- 3 ч.л. захар
- пръчица канела
- 6-9 круши (в зависимост от размера)
- 10 грама ванилова захар
- 50 мл водка, ром или коняк
Начин на приготвяне:
1. Изсипете червеното вино в тенджера, добавете канелата, ванилията и захарта и варете на слаб огън за 8 минути.
2. Измийте крушите, но не махайте дръжките им. Набодете ги с клечка за зъби или шиш, за да поемат по-добре от течността и ги пуснете да врят при виното. Разбъркайте и оставете да къкри още 8 минути.
3. Извадете крушите от винения сос и го оставете да се редуцира за 10-тина минути. През това време залейте плодовете с ароматния твърд алкохол, който сте си избрали, а след това долейте и винения сос.
4. Оставете да се охлади за няколко минути и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ