Регистрация

Пица с чушки, лук и сирене бри

Пица с чушки, лук и сирене бри
Средно   |   Порции 1-3   |   Видяна: 4438

Пица със сирена, без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Небходими продукти:

  • 1 опаковка замразено тесто за пица (400 г)
  • 220 г (1 опаковка) сирене бри, нарязано на ивички
  • 2 глави лук, разрязани на две по дължината и след това – на тънки полумесеци
  • 3 с. л. оцет балсамико
  • 1 ч. л. кафява захар
  • ½ ч. ч. печени червени чушки, нарязани на тясни ивички, дълги по около 5 см.
  • зехтин
  • 1 с. л. ситно нарязани листа мащерка

Начин на приготвяне:

1. Нагрейте фурната на 200 С и сложете решетка в долната й част.

2. Намажете с мазнина голяма тава за сладки. Поставете тестото върху тавата и го оформете с ръце на правоъгълник с размери 30х40 см.

3. Запечете за 8 минути или докато придобие леко златист цвят. Извадете от фурната.

4. Междувременно запържете лука на средно силен котлон с 2 с. л. оцет балсамико и кафявата захар за 8-10 минути докато омекне.

5. Прибавете в тигана лентичките червена чушка и останалата 1 л. оцет балсамико.

6. Наредете върху частично изпеченото тесто парчетата бри. Отгоре наредете лука и чушките. Леко наръсете със зехтин.

7. Запечете 10 минути или докато сиренето се разтопи и коричката стане златиста.

8. Наръсете с листата мащерка. Нарежете на 20 квадратни парчета, а тях разрежете диагонално на триъгълници.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта