Пица с кренвирши
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3994
Пица с месо и сирене чедър.
Необходими продукти
За тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 с.л. сухо мляко
- 1 с.л. инстантна мая
- ½ ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. масло или зехтин
- ½ ч.ч. топла вода
За гарнитурата:
- 3 с.л. сос за спагети
- 3 кренвирша, нарязани на филии
- ½ глава лук, нарязана на кръгчета
- ¼ червена лютива пиперка, нарязана на малки парчета
- 1 ч.л. сушен риган
- ½ ч.л. накълцан магданоз
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 шепа настъргано сирене чедър
- 2 с.л. майонеза, смесена с 1 яйце и разбити на гладка смес
Начин на приготвяне:
1. Смесете продуктите за тестото и месете, докато не получите меко нелепкаво тесто. Оставете да втаса.
2. Няколко пъти ударете тестото в работния плот и го разточете върху набрашнена повърхност, докато стане тънко и равно.
3. Полейте разточеното тесто със соса и разпръснете равномерно върху него останалите продукти.
4. Веднага опечете в предварително загрята до 250°C фурна за около 7-10 мин. Сервирайте пицата гореща.
Най-важните съставки
брашно, вода, захар, зехтин, кренвирши, лук, магданоз, майонеза, масло, мая, мляко, риган, сол, чедър, червена люта чушка, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ