Парти кренвиршки със златиста коричка
Печени мини кренвирши в тесто за хапки на предстоящия купон.
Необходими продукти:
- 12 кренвирша или 24 мини кренвиршчета
- 1 ч.ч. фино брашно
- сол на вкус
- 100 грама настъргано жълто сирене (обикновен кашкавал, гауда, ементал, чедър или каквото друго ви хрумне)
- 1 яйце
- 100 мл мляко
- 1 с.л. растителна мазнина
- 1 жълтък
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното заедно със солта.
2. Разбийте яйцето с млякото и растителната мазнина.
3. Смесете брашнената и яйчената субстанция, добавете настъргания кашкавал и замесете нелепящо се тесто.
4. Разточете на тънка кора и изрежете кръгове от нея. Ще ви е по-лесно с отвора на чаша или купичка. Съобразете големината им така, че да могат да се увият кренвиршите от избрания от вас размер.
5. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса. Застелете тавичка с фолио за печене или намазнете. Увийте всяко кренвиршче в тесто и запечатайте тестото с навлажнен във вода пръст.
6. Подредете кренвиршите в тавата и намажете отгоре с разбития жълтък.
7. Печете без вентилатор до получаването на златисто-кафеникава коричка. Поднесете с любимия сос за потапяне (майонеза, кетчуп, горчица, чеснов, чили, сметана и др.).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ