Регистрация

Пица с босилек и скариди

Пица с босилек и скариди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2600

Домашна пица с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 175 г универсално брашно
  • 125 мл топла вода
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 ч.л. зехтин
  • щипка сол

За соса:

  • 1 консерва нарязани домати
  • 3 с.л. доматено пюре
  • сушен риган

За топинга:

  • 100 г обелени скариди
  • тънко нарязани на филийки домати
  • листа босилек
  • настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Смесете маята с топлата вода и оставете за 10 мин. Пресейте брашното със солта върху чиста работна повърхност. Направете кладенче в центъра и налейте разтворената мая, като бъркате внимателно, така че да смесите хубаво. Оформете тесто и го омесете за около 5 мин. до гладкост. Сложете го в купа и го покрийте с кърпа за 30-60 мин. Оставете да втаса. Ударете го няколко пъти върху работната повърхност, за да излезе въздухът и го разточете до желаната дебелина.

На соса:

1. Оставете обелените домати от консервата с 3 с.л. доматено пюре в тенджера на слаб огън. Изчакайте да се сгъсти и поръсете със сушен риган. Овкусете със сол и пипер. (По желание може да използвате и готов сос за пица.)

На пицата:

1. Намажете тестото с доматения сос, добавете моцарелата и покрийте с резени домат, скариди и листа босилек, овкусете със сол и пипер и сложете във фурната за около 15 мин. и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта