Пица от тиквичка
Печена тиквичка с лук, моцарела и доматен сос.
Необходими продукти:
- 100 г сирене моцарела
- голяма тиквичка
- 1/2 ч. ч. доматен сос
- 1/2 глава лук
- риган
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквичката на резени от по 1 см. и я овкусете със сол и черен пипер.
2. Загрейте фурната и изпечете тиквичката за около 25 минути.
3. Извадете я от фурната, намажете я с доматен сос, поръсете с настърганото сирене и риган, на част от парчетата сложете сирене и лук и отново пъхнете във фурната за няколко минути (докато сиренето се разтопи).
4. Ако не харесвате лука полусуров, можете да го сварите за 5 минути преди да го сложите върху пицата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ