Пица от нудли с колбас, кашкавал и доматен сос
Пица от спагети с доматен сос, колбас и сирена.
Необходими продукти:
- 2 опаковки нудълс (общо около 120-150 грама)
- 100 мл доматен сос (гъст)
- 150 г кашкавал
- 250-300 г колбас от вид по избор (салам, луканка, шунка, бекон или друго)
- 1 топка моцарела или 125 г твърда моцарела за пици
- 3 с.л. зехтин
- риган на прах (и друга подправка на прах по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сварете нудлите според указанията на опаковката. Отцедете добре и прехвърлете в кръгла тава с диаметър 24.
2. Покапете със зехтина и залейте с доматения сос. Овкусете с подправки по избор.
3. Поръсете 100 г от рендосания кашкавал (на око - приблизително 2/3 от количеството)
4. Подредете отгоре избрания колбас, нарязан на ленти или слайсове.
5. Отгоре рендосайте моцарелата и покрийте с останалия кашкавал. Можете пак да поръсите с подправки.
6. Пъхнете да се запече на 180 градуса за 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ