Регистрация

Пица от баница с гъби и сметана



Пица от баница с гъби и сметана
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1505

Интересна отворена баница с боб, гъби, сирене и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Не е баница, не е пица. Става за закуска, но върши работа за обяд и вечеря... Що е то? На тази кулинарна гатанка отговаря Ути Бъчваров, като приготвя тестено ястие без месо, което хем е отворена баница, хем си е и своеобразна пица с боб, гъби, сметана, сирене и домати. В началото рецептата звучи странно, но направата на ястието е оригинална хрумка, за да не готвите тежки пици у дома си, пък да имате шанс да сервирате домашна пица.

Хлебни торхи се смилат в чопър и се пържат до позлатяване в масло. Отделно в масло се карамелизира лук, добавят се гъби и се задушават. След това сместа се обогатява с добавка от заквасена сметана и сирене по избор. Корите за баница се намасляват и се редят една върху друга, а отгоре се поръсват с хрупкавите трохи. После се запичат до деликатно позлатяване. Следва върху тях да се разпредели плънката - гъби със сметана и сирене, боб от консерва и още трохи. Запича се отново, вади се и се гарнира с чери домати и заливка от разбити яйца. Запича се пак и вече е готова за сервиране.

За да разберете обаче всички тъкости на това засукано ястие в стил пица по български - гледайте видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта