Пирожки с месна плънка
Средно | Порции 5
| Видяна: 3367
Пържени питки с кайма и лук.
Необходими продукти:
За тестото:
- 5 ч.ч. брашно
- 500 мл вода
- 3 с.л. оцет от 9%
- 3 с.л. растителна мазнина
- 1 щипка сол
- 1 щипка захар
За плънката:
- 500 грама кайма смес
- 3-4 глави лук
- 80 мл вода
- сол и черен пипер
- растителна мазнина за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Замесете твърдо тесто от брашното, водата, оцета, растителната мазнина, солта и захарта. Ако е нужно добавете още вода или брашно.
2. Нарежете на ситно лука, смесете с каймата и водата и овкусете със сол и пипер.
3. Оформете от тестото плоски тънки питки и сложете в тях плънка. Прещипете така, че да се захлупят и запечатайте с вилица.
4. Пържете на маслена баня от двете страни до силно покафеняване. Извадете върху домакинска хартия за да се отцеди.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ