Регистрация

Пиле Якитори

Пиле Якитори
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4420

Пилешки кюфтенца по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кюфтенцата:

  • 500 г смляно пилешко месо
  • 2 яйца
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2 с. л. брашно
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • 6 с. л. галета
  • 2 с. л. джинджифил на прах
  • 1 ч. л. пиле на прах
  • бамбукови шишове

За соса:

  • 4 с. л. саке
  • 5 с. л. соев сос
  • 1 с. л. мирин
  • 2 с. л. захар
  • 1/2 с. л. царевично нишесте, смесено с 1 с.л. вода

За украсата:

  • чили на прах
  • сусамови семена

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за кюфтенцата и заделете само 1 с. л. джинджифил на прах.

2. Направете малки кюфтенца.

3. Кипнете 1 и 1/2 чаша вода с оставащата 1 с.л. джинджифил на прах и 1 ч.л. пиле на прах, сложете кюфтенцата в тенджера, намалете котлона и варете около 5 мин.

4. В отделна тенджера сварете необходимите продукти за соса, с изключение на сместа от царевично нишесте и вода, махнете от огъня и добавете сместа с царевично нишесте и разбъркайте хубаво.

5. Извадете кюфтетата и нанижете по 3 топки на шишче и намажете със соса.

6. Печете на скара до покафеняване и ги обърнете. Намажете пак със сос и печете.

7. Поръсете със сусамови семена и чили на прах, поднесете със сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта