Регистрация

Пиле с глутенов ориз

Пиле с глутенов ориз
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2719

Люто свинско с пиле и риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилешкото:

  • 1/4 пиле, нарязано на хапки (700 г)

За пилешката марината:

  • 1 с.л. сос от стриди
  • 1 ч.л. суха подправка "Пет подправки"
  • 1 ч.л. пипер
  • 2 с.л. оризово вино
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. терияки сос
  • 2 с.л. царевично брашно

За ориза:

  • 3 ч.ч. глутенов ориз, накиснат за около 4 часа
  • 1 ч.ч. вода
  • 5 с.л. чесън
  • 2 ч.л. лук шалот
  • 1 с.л. олио
  • 4 китайски сушени гъби (накиснати и нарязани)
  • 50 г нарязано свинско

За мариноване на свинското:

  • 1 щипка сол
  • 1 щипка пипер
  • 1 ч.л. сос хойсин
  • 1/2 ч.л. соев сос

Друго:

  • 9 бр. сушени миди
  • 2 с.л. сушени сиви скариди
  • 1/2 с.л. олио
  • 9 алуминиеви купички
  • 3 ч.ч. вода за задушаване на пара

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилето в посочените за маринатата му продукти за 4 часа.

2. Мариновайте свинското в посочените за маринатата му продукти за 4 часа.

3. Сотирайте за около минута лука шалот и добавете чесъна. Пържете почти до златисто и добавете глутеновия ориз.

4. Пържете сместа 2 мин. и добавете вода. Задушавайте, докато водата се абсорбира напълно и заделете.

5. Запържете сушените сиви скариди в 1/2 с.л. олио. След около минута добавете и сушените миди и пържете още 2 мин. Заделете.

6. Подредете пилето, гъбите, свинското, сушените миди и сушените сиви скариди в алуминиевите купички.

7. Покрийте с глутеновия ориз.

8. Задушавайте на пара от кипяща вода за 20 мин.

9. При поднасяне обърнете купичките върху чиния, така че да се изсипе съдържанието им и поднесете с чили сос.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта