Пиле с билки
Пилешки гърди в сусамов дресинг.
Необходими продукти:
За пилето:
- 4 бр пилешки гърди
- микс сушени билки
- 100 мл хубаво червено вино
- сол и пипер
- 4 скилидки чесън
- японски сусамов салатен дресинг (или друга подправка на сусамова основа)
За зеленчуците:
- 2 ч.ч. спанак
- 2 ч.ч. пресни гъби шийтаке
- 2 ч.ч. червено зеле
- 300 мл пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Първо мариновайте пилешкото в сусамовия салатен дресинг за поне 20 мин.
2. През това време сотирайте нарязаните на филийки гъби в зехтин с малко счукан чесън. Добавете нарязано червено зеле и пилешки бульон. Сотирайте до омекване. Накрая добавете спанак, сол и пипер на вкус и извадете от съда.
3. Извадете пилешкото от маринатата и втрийте билките, заедно със сол и пипер. Изпържете в зехтин с малко счукан чесън. Обърнете след около 5 мин. (според дебелината на парчетата месо). Извадете след като се е сготвило напълно.
4. В същия тиган, в който сте готвили пилето, налейте червено вино и няколко лъжици захар. Гответе докато се получи гъст сос.
5. Сложете месото върху подредените в чиния зеленчуци, полейте с винения сос и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ