Пиле с лимон на бавен огън
Пилешко с лимони и черен пипер.
Необходими продукти:
- 1 пиле – около 1 кг
- 3 лимона
- 1 ч. л. подправка за пиле с черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилето много добре: отстранете воденичката и излишната кожа и измийте с течаща студена вода – мийте, докато започне да тече бистра вода.
2. Изсушете пилето, като използвате кърпи за еднократна употреба.
3. Нарежете лимоните на четвъртинки и ги оставете настрана.
4. Сложете пилето в тенджера за бавно готвене – поставете го така, че гърдите да са от горната страна.
5. Изтискайте парчета лимон върху пилето, така че да го покриете с лимонов сок. Запазете корите.
6. Поставете лимонените кори във вътрешността на пилето.
7. Поръсете внимателно пилето с подправката.
8. Сложете да ври на бавен огън в продължение на 6 часа или варете 3 часа на по-висока температура.
Забележка: Това е чудесен начин да приготвите пиле за сандвичи и салати. Насладете се!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ