Регистрация

Техники за правене на пиле с ориз



Техники за правене на пиле с ориз
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1527

Печено пилешко с ориз и бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мислите, че няма уловки в готвенето на пиле с ориз? Е, Миро от канала Готвене за начинаещи показва, че и в направата на най-обикновената семейна вечеря се крият тънкости, непознати за домакините. Как да се получи апетитно и крехко месо, сготвено в пръхкав и неслепен ориз виждаме във видеото.

Първо пилето се разфасова и се вари на слаб огън с дръжки магданоз, морска сол, черен пипер, бахар и резен лимон. Бульонът се прецежда, а месото се заделя. В тиган с олио се разтапя масло и се запържват лук и чесън. По желание можете да добавите моркови, тиквички, чушки или друг зеленчук. Оризът се измива много добре с хладка течаща вода и се добавя в тигана, за да се запържи до кристалност. Налива се 1/4 от бульона и се готви докато зърната я абсорбират.

Съдържанието на тигана се прехвърля в тава, налива се останалия бульон, добавя се свареното месо, поръсва се със сол и пипер и по желание се слагат 2-3 резена лимон в ястието. Запича се на фурна за 20-тина минути, а след това издва майсторлъкът. Оризът се разрохква с вилица, изваденото от фурната ястие се завива с алуминиево фолио и се изчаква докато оризът поеме цялата влага и стане съвсем пръхкав.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта