Техники за правене на пиле с ориз
Печено пилешко с ориз и бульон.
Мислите, че няма уловки в готвенето на пиле с ориз? Е, Миро от канала Готвене за начинаещи показва, че и в направата на най-обикновената семейна вечеря се крият тънкости, непознати за домакините. Как да се получи апетитно и крехко месо, сготвено в пръхкав и неслепен ориз виждаме във видеото.
Първо пилето се разфасова и се вари на слаб огън с дръжки магданоз, морска сол, черен пипер, бахар и резен лимон. Бульонът се прецежда, а месото се заделя. В тиган с олио се разтапя масло и се запържват лук и чесън. По желание можете да добавите моркови, тиквички, чушки или друг зеленчук. Оризът се измива много добре с хладка течаща вода и се добавя в тигана, за да се запържи до кристалност. Налива се 1/4 от бульона и се готви докато зърната я абсорбират.
Съдържанието на тигана се прехвърля в тава, налива се останалия бульон, добавя се свареното месо, поръсва се със сол и пипер и по желание се слагат 2-3 резена лимон в ястието. Запича се на фурна за 20-тина минути, а след това издва майсторлъкът. Оризът се разрохква с вилица, изваденото от фурната ястие се завива с алуминиево фолио и се изчаква докато оризът поеме цялата влага и стане съвсем пръхкав.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ