Пиле салса за лятото
Печено пилешко със сирене и зехтин.
Необходими продукти:
- 2 пилешки филета
- 4 с.л. органична мека салса
- 2 шепи сирене чедър
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Това е много освежаващо лятно ястие, а острият вкус на салсата действа чудесно, ако се чувствате уморени. Освен това, приготвянето е много просто, подходящо както за самостоятелна вечеря, така за когато имате гости.
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. В голям тиган, загрейте олиото и запържете филетата от всяка страна, докато станат златисто кафяви. Това ще запечата сочността им вътре, и златистите парчета ще придобият приятен аромат и текстура, когато са готови.
3. Прехвърлете филетата във съд подходящ за фурна (ако може да използвате тигана, в който сте ги пържили, чудесно), сложете салсата. Изсипете отгоре щедро количество сирене и сложете във фурната за 20-30 минути.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ