Пиле на грил със салата от чери домати и джинджифил
Пиле на грил със свежа салата от чери домати и джинджифил.
Необходими продукти:
За пилето:
- 3 ч.л. чили на прах
- 2 ч.л. захар
- 500 г пилешки гърди или бутчета, обезкостени (може и без кожата)
- зехтин
- сол
За салатата:
- 1/2 ч.ч. чери домати, измити и разполовени
- 1/4 ч.ч. жълти чушки, нарязани на филийки
- 1/4 ч.ч. оранжеви чушки, нарязани на филийки
- 1/4 ч.ч. червен лук, нарязан на филийки
- 2 с.л. джинджифил, обелен и нарязан на фини жулиени
- листа мента
- 2 ч.л. сол
- 1/4 ч.ч. прясно изцеден сок от лайм
- 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
На пилето:
1. Смесете подправките и овкусете с тях месото.
2. Намажете със зехтин.
3. Сложете парчетата месо (с кожата надолу) върху сгорещен грил и изпечете до готовност.
4. Обърнете и изпечете и от другата страна.
На салатата:
1. Сложете зеленчуците в купа и поръсете със сол.
2. В друга купа смесете пресния сок от лайм и захарта.
3. При поднасяне, първо сложете пилето в чинията.
4. Прибавете сладкия дресинг с лайм в салатата и подредете върху месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ