Пиле пармезан със зелена салата и лимон
Мариновано пиле хрупка сред зеленчуци и пармезан.
Необходими продукти:
- 4-6 обезкостени пилешки гърди, без кожата
- 1 чаша обикновено брашно
- 1 ч.л. сол
- половин ч.л. прясно смлян пипер
- 2 големи яйца
- 1 с.л. вода
- 1 и ¼ овкусени сухи хлебни трохи
- половин чаша настърган пармезан, плюс още за сервиране
- неподсолено масло
- зехтин
- зелена салата достатъчна за 6 порции
- лимонов оцет
За лимоновия оцет:
- ¼ чаша прясно изстискан лимонов сок (2 лимона)
- половин чаша зехтин
- половин ч.л. сол
- ¼ ч.л. прясно смлян пипер
- разбийте всички съставки заедно в малка купа
Начин на приготвяне:
1. Начукайте пилешките гърди докато станат около 3 см дебели. Използвайте чукче за месо или точилка.
2. Смесете брашно, сол и пипер в широка чиния. В друг съд, разбийте яйцата с 1 с.л. вода. В трети съд, смесете хлебните трохи и половин чаша настърган пармезан. Набрашнете пилешките гърди от двете страни със сместа с брашно, после топнете от двете страни в яйчената смес и накрая оваляйте от двете страни в сместа с хлебни трохи, като натиснете леко.
3. Загрейте 1 с.л. масло и 1 с.л. ззехтин в голям тиган и задушете 2 или 3 пилешки гърди на средна температура от 2 до 3 минути от всяка страна, докато са готови. Добавете още масло и зехтин и изпържете останалите пилешки гърди. Сложете зелената салата с лимоновия оцет. До всяка пилешка пържола сложете за гарнитура щедра порция салата. Сервирайте с екстра пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ