Пиле на скара с дробчета и бекон
Пиле на жар с подробица.
Бон Апети
Излъчен на 23.06.2017
На барбекюто освен пилешки пържоли и филета може да се метне и цяло пиле. Чудите се как се готви пиле на барбекю - Лора и Стоян показват страхотен начин. Гръбнакът се разрязва на пеперуда, птицата се обтрива с масло и подправки и се поставя върху умерено разпален грил с гърдите надолу. Притиска се с нещо тежко и се оставя да се изпече.
А докато се готви, правим много вкусен сос с карантията на пилето, която може просто да бъде заменена с пилешки дробчета, ако не готвите домашна птица. В тиган с масло се запържва бекон на кубчета и към него се добавят наситнени пилешки дробчета и домати, следват люти чушлета, пресен лук и джоджен, долива се пилешки бульон и се готви до редуциране на течността. Пилето се поднася върху дробинето, а рецептата е известна от стара българска готварска книга като "печено пиле по селски". Остава само да разберем в кое село са се сетили да сготвят толкова вкусно пилешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ