Маринована пилешка бутна пържола с ориз и гъби
Мариновани пилешки пържоли от бут с гарнитура от ориз на тиган с гъби.
Пилешки пържоли на скара с оризова гарнитура с пресни гъби приготвя Миро в канала си Готвене за начинаещи, за да изкуши небцето дори и на по-взискателните гастрономи с типичните продукти за пиле с ориз, сготвени с разбиране и любов. Гъбите трябва да са свежи, а маринатата на месото е тайната за кулинарния му успех.
За маринатата се смесва четвърт кофичка кисело мляко със соска на четвърт лимон. Добавя се соев сос, сол и пипер, намачкан чесън и малко олио. Месото се обтрива и се оставя да се овкусява - колкото по-продължително, толкова по-добре. Гъбите се нарязват на парченца и се запържват в голям тиган с малко олио. След като водата им се изпари, се прибавя измит ориз, масло и подправки. Прясната мащерка е от особено значение. Постепенно се налива вода 2 и 1/2 пъти колкото ориза. Готви се до получаването на приятна кремообразна текстура, в която зърната не хрупат.
Пилешкото можете да изпечете на грил, барбекю, скара, грил тиган и дори фурна. Но най-хубаво си става, когато е на жив огън. Маринатат е направила вкуса му наистина неустоим. Опитайте сами, за да се убедите. А съветите на Миро за готвенето на това на пръв поглед семпло, но видимо и много апетитно ястие, ще научите от клипа по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ