Пиле къри по Филипински
Пикантно пилешко от филипинската кухня.
Необходими продукти:
- 2-3 супени лъжици олио
- 3 картофи, обелени и нарязани на четвъртинки
- половин килограм пиле, на парчета
- 3 скилидки чесън, смлян
- 1 голям лук, на четвъртинки
- 1 супена лъжица рибен сос
- 3 супени лъжици къри на прах
- сол и пипер
- 1 чаша вода
- 1 червена камба на големи кубчета
- 1 зелена камба на големи кубчета
- 3 стръка целина, нарязани на парчета с дължина около 3 см.
- 1 чаша кокосово мляко или кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Изпържете картофите в тиган. Оставете ги настрани.
2. В същия тиган, изпържете парчетата пиле докато станат златистокафяви.
3. Добавете чесъна и лука. Задушете за няколко минути докато омекнат.
4. Добавете патис - филипински рибен сос, и овкусете с къри на прах, сол и пипер. Разбъркайте за около 2 минути.
5. Добавете вода. Покрийте съда докато сместа заври. Намалете огъня. Добавете целина, камби и пържените картофи. Оставете да къкри 3 минути или докато е полуготово.
6. Прибавете млякото и от време на време разбърквайте. Гответе още 7 минути или по-малко, ако използвате кондензирано мляко.
7. Свалете от огъня. Сервирайте горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ