Регистрация

Пиле Кунг пао с вино и фъстъци

Пиле Кунг пао с вино и фъстъци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6658

Пилешки гърди по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг пилешки гърди, обезкостени и почистени от кожата
  • 4 с.л. вино за готвене
  • 3 с.л. соев сос (+ още няколко с.л. на вкус)
  • 3 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. царевично нишесте, разтворено в 2 с.л. вода
  • 1 с.л. чили сос (+ още ½ с.л. на вкус)
  • 3 ч.л. бял оцет
  • 3 с.л. бяла кристална захар
  • 1 ½ с.л. накълцан пролетен лук (можете да добавите още малко на вкус)
  • 2 с.л. накълцан чесън
  • 90 г натрошени фъстъци
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. В съд за мариноване или в стъклена купа смесете 1 ½ с.л. соев сос, 2 с.л. вино за готвене и 1 ½ с.л. сусамово олио.

2. Подгответе пилешките гърди, като ги нарежете на парчета, колкото хапки. Сложете парчетата пилешко в съда с маринатата и ги покрийте изцяло с нея. Оставете месото да се маринова в хладилника за поне един час. Може и за по-дълго или дори за цялата нощ.

3. Смесете останалото вино за готвене, соев сос и сусамово олио в малка купа. Добавете и чесъна, захарта, пролетния лук, фъстъците и царевичното нишесте. Гответе соса в уок на слаб огън. Разбърквайте леко, за да се отделят ароматът и вкусът.

4. Загрейте друг тиган на умерен огън и покрийте дъното му с тънък слой олио. Когато тиганът се нагорещи, запържете маринованите пилешки хапки, докато побелеят и соковете, които изпускат се избистрят.

5. Изсипете пилешките хапки в другия тиган, когато сосът започне да издава приятен аромат. Оставете месото и соса да къкрят на слаб огън, докато сосът се сгъсти, а пилешкото се сготви напълно. Добавете още соев сос и чили на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта