Регистрация

Пиле в масло по индийски

Пиле в масло по индийски
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 2518

Екзотични люто-канелено-сладникаво-кисели пилешки хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. масло
  • 2 глави лук, нарязан на ситно
  • 1 глава чесън, пресован (или просто 4-5 скилидки, ако не искате да лъхате на чесън и на следващия ден)
  • 4 ч.л. джинджифил, пресован (може и смлян)
  • 2 ч. л. канела на прах
  • 2 ч. л. куркума
  • 5 ч. л. кориандър
  • 4-5 ч. л. лют червен пипер
  • 1,2 кг пилешки филета от бутче, нарязани на кубчета
  • 4 консерви домати
  • 4 опаковки доматено пюре
  • 1 ч. ч. смлени бадеми или кашу
  • 2 ч. ч. кисело мляко
  • 2 с. л. мед (по избор)
  • сол на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте масло, докато започне да се пени.

2. Добавете нарязания лук и канелата и ги запържете на умерен огън докато лука омекне и стане прозрачен.

3. Добавете чесъна и джинджифила и разбъркайте добре.

4. Добавете куркумата, кориандъра и червения пипер и ги запържете, за да извлечете аромата им.

5. Овляйте пилешкото месо в подправките и го запържете до златисто.

6. Добавете смлените бадеми / кашу, доматите и доматеното пюре и оставете ястието да къкри на слаб огън от 20 до 30 минути, докато пилето се свари добре.

7. Прибавете кисело мляко и меда, разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути.

8. Подправете със сол на вкус (по желание).

9. Сервирайте с ориз басмати и хляб роти.

Забележка: Можете да мариновате пилешкото месо в кисело мляко, червен пипер и сол и да го запечете на грил преди да го прибавите към ястието. Някои ресторанти използват остатъци от пиле Тандури за тази рецепта. Соса можете да сгъстите като използвате повече бадеми / кашу или да разредите с малко вода ако е прекалено гъст.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта