Пиле в масло
Мариновани пилешки хапки с ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 4 бр. пилешки гърди или същото количество филе от бутче без кост
- 1 с. л. куркума
- 2 глави лук, нарязан ситно
- 2 с. л. олио
- 2 с. л. масло
- 1 ч. л. гарам масала
- 1 ч. л. семена ким
- 1 ч. л. млян кимион
- 2 ч. л. захар
- 1 ч. л. чеснова паста
- 1 ч. л. джинджифилова паста
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1 ч. л. лют червен пипер
- 1 с. л. смлян кориандър
- 1 голям домат, нарязан ситно
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. В дълбок съд смесете 1 с. л. куркума, 1 ч. л. сол, 1 чаша кисело мляко и нарязаното на кубчета пилешко месо.
2. Омесете добре, покрийте с найлоново фолио и поставете в хладилника да се маринова няколко часа или за цялата нощ.
3. Загрейте в тиган 2 с. л. олио и запържете лука до златисто.
4. Добавете чесновата и джинджифиловата паста.
5. Добавете доматите и оставете ястието да поври 5 минути.
6. Добавете маслото
7. Добавете маринованото пилешко месо, заедно с киселото мляко и оставете да се сготви добре.
8. Добавете масалата, захарта, лютия пипер, кориандъра и кимиона.
9. Оставете да ври на средна степен 15-тина минути, след което добавете сол на вкус.
10. По желание можете да украсите с листа от пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ