Регистрация

Пиле в масло

Пиле в масло
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2342

Мариновани пилешки хапки с ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди или същото количество филе от бутче без кост
  • 1 с. л. куркума
  • 2 глави лук, нарязан ситно
  • 2 с. л. олио
  • 2 с. л. масло
  • 1 ч. л. гарам масала
  • 1 ч. л. семена ким
  • 1 ч. л. млян кимион
  • 2 ч. л. захар
  • 1 ч. л. чеснова паста
  • 1 ч. л. джинджифилова паста
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 1 с. л. смлян кориандър
  • 1 голям домат, нарязан ситно
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. В дълбок съд смесете 1 с. л. куркума, 1 ч. л. сол, 1 чаша кисело мляко и нарязаното на кубчета пилешко месо.

2. Омесете добре, покрийте с найлоново фолио и поставете в хладилника да се маринова няколко часа или за цялата нощ.

3. Загрейте в тиган 2 с. л. олио и запържете лука до златисто.

4. Добавете чесновата и джинджифиловата паста.

5. Добавете доматите и оставете ястието да поври 5 минути.

6. Добавете маслото

7. Добавете маринованото пилешко месо, заедно с киселото мляко и оставете да се сготви добре.

8. Добавете масалата, захарта, лютия пипер, кориандъра и кимиона.

9. Оставете да ври на средна степен 15-тина минути, след което добавете сол на вкус.

10. По желание можете да украсите с листа от пресен кориандър.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта