Пиле Алфредо с гъби и фетучини
Пилешки гърди с паста.
Необходими продукти:
- 4 обезкостени пилешки бутчета или гърди
- шепа бели гъби (или друг предпочитан вид)
- 200 г фетучини или всякакъв вид паста по избор
- 2 скилидки чесън
- Алфредо сос (домашен или готов - лесно се намира и в широката хранителна верига)
- 50 г пармезан
- 50 г моцарела
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото в италиански дресинг. Изпечете го на скара или фурна. Пилешкото може да се овкуси с чесън, розмарин и може също така да се панира преди печене.
2. Изпечете всяка страна за 2 мин. и след това направете няколко разреза в средата на парчетата месо, за да се сготви и отвътре.
3. Сотирайте гъбите в сгорещен тиган с зехтин - овкусете със сол и пипер на вкус.
4. Можете сами да си направите Алфредо сос или да купите предпочитан готов.
5. Овкусете соса с пармезан и моцарела, прибавете към сварената паста на вкус и поднесете покрита с парченца пилешко и гъби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ