Пилешко филе в сос с лук и кашкавал
Пиле в бял сос с кашкавал и лук.
Необходими продукти:
- 2 глави лук
- 4 с.л. олио
- 2 парчета пилешки гърди/пилешко филе - около 550 г общо
- сол и пипер
- 1 ч.л. провансалски микс (или си смесете мащерка, риган, розмарин и босилек)
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. соев сос
За соса:
- 2 с.л. брашно
- 400 мл вода
- 100 г кашкавал
- зелена подправка по избор - босилек, магданоз, копър
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на полумесеци. Сипете 2 с.л. олио в тиган и запържете лука на умерен огън до хубаво покафеняване. 2-3 минути преди да е готов залейте със соевия сос и разбъркайте. След това прехвърлете в отделна чиния.
2. Докато лукът се готви разделете пилешките гърди на лява и дясна, ако са комплект. Всяка гърда разрежете надлъжно на две парчета, а после тях напречно на големи хапки.
3. Поръсете хапките със сол, пипер и провансалски микс или избрани от вас подправки. Покапете със зехтин и разбъркайте хапките. Оставете ги настрана да се мариноват докато лукът се сготви.
4. След като извадите лука от тигана, сипете на негово място 2 с.л. олио и изсипете хапките. Гответе 5-6 минути като периодично обръщате. Месцата трябва да хванат приятен загар.
5. Смесете в купа брашното с водата и разбъркайте с тел докато се получи хомогенна смес. Залейте пилешкото с нея, овкусете със сол и пипер и намалете леко огъня. Оставете да къкри до сгъстяване.
6. Рендосайте кашкавала. Върнете лука в ястието, разбъркайте и поръсете с кашкавал. Оставете на котлона докато кашкавалът се разтопи.
7. Поръсете с избрана от вас прясна подправка и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ