Регистрация

Пилешко филе в сос с лук и кашкавал

Пилешко филе в сос с лук и кашкавал
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 918

Пиле в бял сос с кашкавал и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави лук
  • 4 с.л. олио
  • 2 парчета пилешки гърди/пилешко филе - около 550 г общо
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. провансалски микс (или си смесете мащерка, риган, розмарин и босилек)
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. соев сос

За соса:

  • 2 с.л. брашно
  • 400 мл вода
  • 100 г кашкавал
  • зелена подправка по избор - босилек, магданоз, копър

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци. Сипете 2 с.л. олио в тиган и запържете лука на умерен огън до хубаво покафеняване. 2-3 минути преди да е готов залейте със соевия сос и разбъркайте. След това прехвърлете в отделна чиния.

2. Докато лукът се готви разделете пилешките гърди на лява и дясна, ако са комплект. Всяка гърда разрежете надлъжно на две парчета, а после тях напречно на големи хапки.

3. Поръсете хапките със сол, пипер и провансалски микс или избрани от вас подправки. Покапете със зехтин и разбъркайте хапките. Оставете ги настрана да се мариноват докато лукът се сготви.

4. След като извадите лука от тигана, сипете на негово място 2 с.л. олио и изсипете хапките. Гответе 5-6 минути като периодично обръщате. Месцата трябва да хванат приятен загар.

5. Смесете в купа брашното с водата и разбъркайте с тел докато се получи хомогенна смес. Залейте пилешкото с нея, овкусете със сол и пипер и намалете леко огъня. Оставете да къкри до сгъстяване.

6. Рендосайте кашкавала. Върнете лука в ястието, разбъркайте и поръсете с кашкавал. Оставете на котлона докато кашкавалът се разтопи.

7. Поръсете с избрана от вас прясна подправка и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта