Пилешко с червена сладка чушка
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2526
Пилешко с чили и соев сос по китайски.
Необходими продукти:
- 2 обезкостени пилешки бутчета - горна и долна част (без кожата и нарязани на хапки)
- 1 червена сладка чушка (без семената и нарязана на малки парченца)
- 3-4 с.л. зеленчуково олио
- 1 с.л. счукан чесън
- 2 стръка зелен лук (наситнен)
- 1 червено чили (наситнено)
- малко смлян черен пипер
- сол
- соев сос
- сусамово олио
- няколко капки китайско оризово вино или бира
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото в тенджерка. Добавете чесъна и пържете до златисто.
2. Добавете червеното чили и чушката. Разбъркайте за около 1 мин. преди да добавите пилешкото. Пържете докато пилешкото се сготви. Овкусете със смлян черен пипер по средата на готвенето.
3. Добавете зеления лук, солта, тъмния соев сос, сусамовото олио и виното. Пържете докато разбърквате още 2 мин.
Най-важните съставки
зелен лук, зеленчуково олио, оризово вино, пилешко месо, сол, сусамово олио, тъмен соев сос, червени чушки, червено чили, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ