Пилешко с пушено сирене и гъби
Пилешки хапки с гъби и пушено сирене под кашкавалена завивка.
Бърза вечеря за двама или обяд за теб и другарче, който трогва с апетитността си и се приготвя за половин час - това показва Милена в едно уникално видео, от което разбираме как се прави пилешко филе със сирене и гъби, което да засити набързо две гладни гърла. Ако искате да стигне за цялото семейство, ще трябва да увеличите дозите.
Първо си нраязваме продуктите - пушено сирене (Милена се е объркала, че този вид сирене на колбас се нарича топено) на кръгчета, магданоз - на ситно и гъби - на хапки. Следва да измиете, подсушите и нарежете на хапки месото. Можете още тук да го осолите и опиприте. Ястието ще е една идея по-вкусно, ако вместо само пилешки гърди, ги комбинирате 50 на 50 с месо от бут. После идва познатата част - загряваме растителна мазнина за пържене в тиган и запечатваме мръвките. След като започнат да побеляват от всички страни, добавмя гъбите, маслото и малко вода. Ако готвите със сурови гъби, сложете по-малко вода, защото те ще пуснат течност от себе си. Тук можете още веднъж да обогатите рецептата като добавите и течна сметана. Става идеално, а и си има име - пилешко по тиролски. Гответе докато месото се отпусне. Не е нужно да го "предобряте".
Остана най-вкусната щриха - добавката на пушеното сирене, което е идеален компаньон на всякакви мръвки. Бъркайте докато се разтвори и прехвърлете ястието в индивидуални порции. Отгоре си рендосайте кашкавл на богато и се насладете на тази апетитна храна. По възможност с чаша хубаво вино, която още повече ще вдигне усещането за лукс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ