Пилешко с картофи в пергамент на тиган
Печено пилешко в хартия с моркови, картофи, лук и соево-чеснов сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- сол и пипер
- 30 мл олио
- 30 мл соев сос
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. сладък пипер
- 1 глава лук
- 1 морков
- 400 г картофи
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на хапчици, поръсете със сол и пипер и прехвърлете в купа.
2. Моркова и лука нарежете на полумесеци и добавете при филето.
3. Картофите обелете, измийте и нарежете на хапки с размера на пилешкото. Изсипете при останалите продукти.
4. В купа разбъркайте олиото със соевия сос, намачкания чесън и червения пипер. Залейте с тази смес продуктите в купата, ръснете още сол и пипер, ако смятате, че е необходимо и разбъркайте.
5. Вземете 2 листа хартия за печене тип пергамент. Нека са големи. Разпределете ястието в тях.
6. Завъртете крайщата на бонбон и завържете с подходящ конец или метално телче двата бонбона. Леко натиснете, за да се сплеснат продуктите в тях.
7. Сложете вързопите в сух тиган с незалепващо покритие с прещипаната част нагоре. Пуснете котлона на умерен огън, похлупете с капак и оставете да се готви 20 минути.
8. Внимателно обърнете вързопчетата и оставете под капак да се запекат и от другата страна за още 10 минути.
9. Поднесете по вързопче в порция.
Източник: YouTube/Вкусньiе Идеи от Натали
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ