Пилешко руло със спанак и сирене
Рулца от пилешки гърди с плънка от сирене и спанак и обвивка от бекон.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна заедно или две отделни парчета)
- 4-6 слайса бекон
- 125 г пресен спанак или 200 г замразен
- 2 с.л. майонеза
- 150 г бяло сирене
- сол и пипер на вкус
- 3-4 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешките филета и всяко от тях изтънете като разрежете през средата, но не докрай, за да се получи голяма и тънка пържола. Поръсете обилно с черен пипер и сложете малко сол, само ако сиренето не е много солено. Обтрийте хубаво и покапете двустранно с олио.
2. Ако използвате замразен спанак, го размразете и отцедете водата. После наситнете. Ако използвате пресен, кипнете вода, пуснете листата вътре и след 40 секунди ги излейте в гевгир. Шокирайте под течаща студена вода и пак наситнете.
3. Наситнения спанак изсипете в купа, отгоре натрошете сиренето и добавете намачкания на паста чесън и майонезата. Разбъркайте и разпределете получената смес в двете големи пилешки пържоли. Завийте на руло.
4. Внимателно обвийте рулото с лентите бекон. След това фиксирайте с клечки за зъби.
5. Прехвърлете руладините в намаслена тава и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна докато пилешкото порозовее хубаво - около 45 минути.
6. Разрежете през средата на ширината и сервирайте с подходяща гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ