Регистрация

Пилешко руло със спанак и сирене

Пилешко руло със спанак и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1960

Рулца от пилешки гърди с плънка от сирене и спанак и обвивка от бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 комплект пилешки гърди (лява и дясна заедно или две отделни парчета)
  • 4-6 слайса бекон
  • 125 г пресен спанак или 200 г замразен
  • 2 с.л. майонеза
  • 150 г бяло сирене
  • сол и пипер на вкус
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките филета и всяко от тях изтънете като разрежете през средата, но не докрай, за да се получи голяма и тънка пържола. Поръсете обилно с черен пипер и сложете малко сол, само ако сиренето не е много солено. Обтрийте хубаво и покапете двустранно с олио.

2. Ако използвате замразен спанак, го размразете и отцедете водата. После наситнете. Ако използвате пресен, кипнете вода, пуснете листата вътре и след 40 секунди ги излейте в гевгир. Шокирайте под течаща студена вода и пак наситнете.

3. Наситнения спанак изсипете в купа, отгоре натрошете сиренето и добавете намачкания на паста чесън и майонезата. Разбъркайте и разпределете получената смес в двете големи пилешки пържоли. Завийте на руло.

4. Внимателно обвийте рулото с лентите бекон. След това фиксирайте с клечки за зъби.

5. Прехвърлете руладините в намаслена тава и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна докато пилешкото порозовее хубаво - около 45 минути.

6. Разрежете през средата на ширината и сервирайте с подходяща гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта