Пилешки рулца с крем сирене и салвия
Пилешко в бекон с масло, салвия и крем сирене.
Необходими продукти:
- 4 пилешки пържоли от гърди
- 8 ленти бекон
- сол и пипер
- 14 листа салвия
- 2 с.л. олио
- 60 г масло
- 1 опаковка 125 г крем сирене
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. соев сос
- 50 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото поръсете със сол и пипер и начукайте между два листа стреч фолио.
2. Крем сиренето оставете да се размекне на стайна температура. Добавете му малко сол и намачкания на паста чесън и разбъркайте, за да стане на крем.
3. Сложете добре изтънената пържола върху стреч фолио. Намажете с 1/4 от крем сиренето, сложете по 2 листа салвия и с помощта на стреча завийте на руло. После облицовайте с по 2 ленти бекон. По желание фиксирайте с клечки за зъби.
4. Сгорещете олиото в тиган, добавете 30 г от маслото и два накъсани листа салвия и щом зацвърчи, сгответе рулцата от всички страни за по 2 минути. Прехвърлете в индивидуални порции и разделете всяко руло, защото са прекалено дълги.
5. В тигана налейте виното, подгрейте и изчегъртайте добре дъното. Сосът може да стане мътен - това да не ви притеснява. Добавете соевия сос, прецедете го и добавете 30 г студено масло от хладилника. Разбъркайте и щом маслото се разтвори, покапете с получения сос рулцата. Отгоре украсете с по лист салвия и поднесете с любимата гарнитура или салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ