Пилешко по филипински с ананас
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 2465
Пилешки бутчета и хапки с плодове и зеленчуци.
Филипинската кухня изглежда нестандартна за българските кулинарни разбирания, но едва ли има човек, който ще опита традиционната тамошна комбинация от пилешко месо с ананас и ще се разочарова. Смесицата на вкусове е толкова нежна, че остава да си сварим един бял ориз, за да превърнем ястието в наистина традиционно за островната култура. Ако у вас има експериментаторски готварски дух, си заслужава да го зарадвате, като сготвите тази плодово-месна манджичка.
Най-важните съставки
ананас, джинджифил, консерва ананас, лук, пилешки бутчета, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, соев сос, сок от ананас, червени чушки, чесън, чушки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ