Пилешко гювече с гъби и сметана
Гювечета с пилешко в сметанов сос с кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 200 г пилешко месо (гърди или обезкостен бут)
- 300 г пресни печурки
- 2 глави лук
- 200 мл течна животинска сметана
- 100 г кашкавал
- 2 с.л. брашно
- сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото месо, охладете и нарежете на хапчици. Запазете си бульона за готвене на друго ястие.
2. Лука настинете, гъбите почистете и нарежете на полумесеци.
3. Запържете лука в растителната мазнина, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари. Добавете пилешките хапчици, овкусете със сол, пипер и индийско орехче, гответе докато мръвките започнат да се запечатват и махнете от огъня.
4. В сух тиган запечете брашното до златисто. Налейте сметаната и разбърквайте докато се получи гъста смес без бучки. Изсипете пилешкото с гъбите вътре и омешайте хубаво.
5. Съдържанието на тигана прехвърлете в гювече и запечете в студена фурна, включена на 200 градуса за 25 минути.
6. Рендосайте кашкавала, поръсете гювечето отгоре и допечете на спряна фурна за още 5-8 минути.
7. Сервирайте с препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ