Регистрация

Пилешки шашлик - на шиш или на тиган

Пилешки шашлик - на шиш или на тиган
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1046

Пилешки хапки с лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 пържоли от пилешко бутче
  • 2-3 пържоли от пилешки гърди
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. оцет
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 3-4 скилидки чесън или 1 с.л. чесън на прах
  • лют пипер по желание
  • масло и вода или олио

Начин на приготвяне:

* Имате два варианта - да сготвите на тиган и да се получат апетитни пилешки хапки с лук или да изпечете на шиш и да поднесете с маслен сос от печенето. Ако сте се спрели на втория вариант и използвате дървени шишчета, накиснете ги във вода, за да не прегорят по време на готвенето.

1. Месото нарежете на големи хапки и прехвърлете в купа.

2. Лук нарежете на полумесеци и добавете към месото. Ако ще правите шишчета, втората глава лук си запазете за шашлика.

3. Залейте с оцета и разбъркайте. Поръсете солта, двата вида пипер и добавете намачкан чесън или чесън на прах. Разбъркайте отново и оставете настрана между 30 минути и 2 часа.

4. За шишчета нанижете месото, като редувате видовете мръвки от бут и от гърди с лук. Вземете малка правоъгълна тава и сипете около 60-80 мл. вода на дъното ѝ. Подредте шишчетата отгоре като закрепите краищата в ръбовете на тавата. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор, намалете на 180 градуса и печете 30 минути или докато прецените, че е готово. След изваждане добавете в отделилия се сос на дъното на тавата 30-40 грама студено масло и разбъркайте. Полейте шишчетата с този сос или ги накиснете в него до момента а сервирането.

5. Ако ще готвите на тиган, сгорещете олио, колкото почти да покрива дъното. Работете на умерен котлон. Изсипете съдържанието на купата и гответе при периодично разбъркване 10-15 минути.

 

Източник: YouTube/Готвим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20-30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта