Пилешки хапки с броколи и портокал
Пикантни пилешки гърди в портокалов сос със соев сос и броколи.
Необходими продукти:
- 300 г броколи
- 800 г пилешки гърди
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 300 мл портокалов сок (фреш)
- 60 г кафява захар
- 1 ч.л. лют пипер
- 5 скилидки чесън
- 100 мл соев сос
- 1 с.л. оцет
- 2 с.л. царевично брашно + 2 с.л. вода
- 1 ч.л. сладък пипер и още лют пипер на люспи по желание
Начин на приготвяне:
1. Броколите измийте и разделете на цветчета. Пилешките гърди нарежете на сравнитело еднакви хапчици.
2. Сгорещете 1 с.л. олио в голям тиган с незалепващо покритие и изсипете половината пилешко вътре. Поръсете със сол и пипер и гответе докато побелее от всички страни - около 3 минути общо. След това направете същото и с другата половина месо. Вадете мръвките в купа.
3. На тяхно място добавете още 1 с.л. олио и задушете броколите за минута. Налейте 100 мл от портокаловия сок, захлупете с капак и гответе 5 мин. на слаб огън. Прехвърлете броколите в отделен съд.
4. Налейте в тигана още 200 мл сок и добавете кафявата захар. Бъркайте докато се разтвори. Добавете чесъна, лютия пипер, соевия сос и оцета. Кипнете.
5. Разбъркайте царевичното брашно с водата и налейте в соса. Размешайте и оставете да закъкри. Нека кипи няколко минути при периодично бъркане.
6. Върнете пилешките хапки, размешайте и добавете и броколите. Объркайте заедно хубаво и внимателно. Оставете за минута. След това поръсете червения пипер и още лют пипер по желание и махнете от котлона. Готово е за сервиране.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ