Регистрация

Пилешки хапки със сусам по американски

Пилешки хапки със сусам по американски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 6716

Изкусителни пържени пилешки хапки, поръсени със сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилешкото месо:

  • 3 цели обезкостени пилешки гърди

За маринатата:

  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. вино за готвене или сухо шери
  • 3 капки сусамово олио
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. нишесте
  • 2 с.л. вода
  • ¼ ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.л. олио

За соса:

  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 1/8 - 1/4 ч.ч. бял оцет или оризов оцет
  • 1/4 ч.ч. нишесте
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. тъмен соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. чили паста
  • 1 скилидка чесън, пресован

За пържене:

  • 3 ½ ч. ч. фъстъчено олио

За сервиране:

  • 2 с. л. препечени сусамови семена

Начин на приготвяне:

Най-напред пригответе пилешкото месо и маринатата:

1. Нарежете пилешкото месо на кубчета от по 2 см.

2. Смесете съставките на маринатата (първите 9 от списъка).

3. Мариновайте пилето за 20-39 минути.

След това преминете към приготвянето на соса:

1. Смесете всички съставки на соса (последните 9 съставки след водата).

2. Сложете ги в малка тенджерка и кипнете като бъркате постоянно.

3. Намалете огъня, за да остане сосът топъл докато пържите пилешкото месо.

Пристъпете към пърженето на пилешките хапки:

1. Изпържете маринованите хапки в много мазнина до златисто (на групи от по няколко хапки).

2. Отцедете ги върху салфетка и ги сложете в затоплена фурна (50С) докато пържите останалите.

3. Повторете докато пилешките хапки свършат.

Накрая сглобете всичко:

1. Малко преди да приключите с пърженето, кипнете отново соса.

2. Поставете пилешките хапки в голяма тава и ги залейте със соса.

3. Наръсете ги със сусамови семена.

4. Сервирайте сусамените пилешки хапки с ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта