Регистрация

Пилешки рулца с кашкавал, майонеза и магданоз

Пилешки рулца с кашкавал, майонеза и магданоз
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1014

Руладини от пилешки гърди с плънка от сирене с чесън, магданоз, горчица и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продикти:

  • 3 пилешки гърди - около 800 г общо
  • сол, червен и черен пипер
  • 2 с.л. с връх майонеза
  • 1 равна с.л. горчица
  • връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г кашкавал или друго твърдо сирене
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Всяко парче пилешки гърди разделете на 2 по-тънки като разрежете през средата на дебелината. Счукайте, за да се итънят и да станат по-широки. След това поръсете двустранно със сол, черен и червен пипер, обтрийте и оставете настрана.

2. Рендосайте кашкавала или друго твърдо сирене в купичка като си заделите около 20-30 грама от него за финал. Отгоре добавете нарязания на ситно магданоз и наситнения или минат през преса чесън. Запазете си малко магданозени листа за украса. Продуктите в купичката разбъркайте хубаво.

3. В друг съд смесете майонезата и горчицата. С 2/3 от този крем намажете от едната страна изтънените пилешки филета. След това поръсете върху сместа миксa с кашкавал и подправки.

4. Завийте напречно на руло и поставете в намазана с олио тавичка. Готовите руладини намажете отгоре с останалия микс от майонеза и горчица.

5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След това поръсете върху всяко рулце по малко от заделения рендосан кашкавал и върнете във фурната за още 5 минути.

6. Когато извадите, прехвърлете по 2 руладини в индивидуална чиния. Едната руладина можете да разрежете косо през средата на дължината и да подпрете върху цялата, за да се разкрие пред хранещия се апетитната плънка. За финал поръсете наситнени листенца магданоз и сервирайте. Гарнитура от свежи зеленчуци е много подходяща.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта