Регистрация

Пилешки пържоли капрезе на фурна

Пилешки пържоли капрезе на фурна
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1171

Рулца от пилешки бутчета с плънка от сирене, запечени с кашкавал и домати и поднесени с босилек в стил капрезе с месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сочни и дебели пържоли от пилешко бутче без кожа и кост
  • сол и пипер
  • 6 с.л. кетчуп или гъсто доматено пюре
  • 1 ч.л. лют сос по желание
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 300 г твърдо сирене - кашкавал, моцарела за пици, чедър, гауда, ементал
  • 1 домат
  • сух риган по желание
  • пресен магданоз или босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Смесете 4 с.л. доматено пюре или кетчуп с лют сос и червен пипер. Пържолите нежно счукайте, за да изтънеят леко и обтрийте със сол и млян черен пипер. След това намажете с доматената смес и подредете една върху друга да се мариноват. 10-тина минути са достатъчни, но можете да приберете в хладилника и за готвене след 8-12 часа или на следващия ден.

2. Рендосайте 200 г от избраното от вас жълто сирене, а останалите 100 г нарежете на 5 парчета. Отрежете 5 или 10 кръгчета домат. Изберете си малка тавичка.

3. Взимайте пържолка и без да оттупвате от маринатата слагайте в средата ѝ по 50 г от рендосаното жълто сирене. После навивайте на руло и пъхвайте в тавичката. Подредете рулата едно до друго. Между всяко от тях сложете по резен домат и сирене, както и между тавата и първата и последната пържолка.

4. Намажете с 2 с.л. кетчуп или доматено пюре отгоре и поръсете с риган по желание.

5. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.

6. След изваждане украсете с пресен магданоз или босилек и поднесете. Сервирайте гарнитура или пресни зеленчуци за компания на вкусното пилешко месо.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта