Пилешки медальони с праскови
Печено пилешко с плодове и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе (2 парчета пилешки гърди или 2 големи пържоли от бут)
- 250 г консерва праскови (можете да опитате и с ананас)
- 50 г майонеза
- 100 г кашкавал
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешките филета и ги разделете на порции - трябва да са две.
2. Поставете ги в тавичка, намазнена с разтопено масло или растителна мазнина.
3. Върху филетата покапете малко от соса от консервата, после наредете и плодове.
4. Покрийте с алуминиево фолио.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
6. Рендосайте кашкавала и го разбийте с майонезата.
7. Махнете фолиото, намажете кашкавала с майонезата върху месото и печете до пожълтяване - около 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ